Våra färger

BERÄTTELSEN Om Våra färger

Om du redan tagit dig en närmare titt på våra färger har du kanske funderat på var dessa namn kommer ifrån, och varför vi valt dessa namn till våra totes? Precis som våra totes berättar en historia så gör även våra färger det. Våra färger är döpta efter platser som inspirerar oss, och som vi känner representerar oss på och totesen väl. Här kommer små berättelser om varje färg...

CALCUTTA BLACK

Calcutta är inte bara hemmaplan för vår produktion. Det är också en fantastiskt galen, hysterisk, kaotisk och imponerande stad med ingen dess like! I Calcutta är det svårt att inte se smuts och förfall, även om detta inte har något att göra med att den kallas "den svarta staden". Detta namn kommer bland annat ifrån de många Européer, som varit fångar i det "svarta hålet" i Calcutta, men även ifrån gudinnan Kalis svarta finger, som föll i Calcutta när guden Shiva bar hennes döda kropp. Kali är den mäktiga modersgudinnan inom Hinduismen och har starka kopplingar både till döden och tiden. Hon representerar även den kreativa och feminina kraften, något vi tycker passar oss och vad vi står för väldigt bra!

FALSTERBO OCEAN & FALSTERBO SKY

 Falsterbo är vårt hem! Härliga Falsterbo ligger längs Sveriges sydligaste kust, med långa vita stränder och vackra naturreservat. En plats där havet står i centrum. Under årstiderna ändras färgen på havet ifrån den djupaste kalla blå under vintern till starkt sprakande turkost på sommaren. Alltid lika vackert oavsett årstid, även om vintrarna är långa! Denna plats, som vi kallar hem, ger oss oändligt med inspiration och motiverar oss varje dag att ta hand om den underbara värld och miljö vi lever i.

CHEFCHAOUEN BLUE

Chefchaouen är en extraordinär stad i Marocko. Den vackra bergmiljön i kontrast till den gamla staden, målat vackert i blått. En rolig teori till varför staden målades blå är att det sägs att blått håller myggen borta. En annan teori är att judarna introducerade den blå färgen när de flydde Hitler på 30- talet. En lite soligare teori är att den blå färgen representerar himmeln och är en påminnelse åt oss att leva ett spirituellt liv. Chefchaouen är inte bara en härlig plats att vandra och ta in miljön i, här erbjuds också massor av inhemska handverk, som är svåra att hitta någon annanstans än just i Marocko.

HAMNEDA FOREST

Belägen i den djupaste skogsregionen i Småland ligger den lilla byn Hamneda. I kontrast med de sydliga kusterna i Skåne med öppna fält och hav erbjuder Småland täta skogar med gamla tallar, råddjur, älgar, vildsvin och oändligt av naturskatter att plocka såsom bär och svamp och fiskar att fiska i sjöar. En perfekt plats att söka inspiration från den härliga svenska naturen.

LISBON YELLOW

Alla som varit i Portugal och speciellt i Lissabon, har säkert slagits av tanken att det är gult överallt! Du ser vackra byggnader målade i starka gula färger, handgjort kakel, i gult och blått, som pryder husen både invändigt och utvändigt och kanske mest berömda är de gula spårvagnarna, som syns i hela staden. Missa inte chansen och åka Bica Funicular om du reser dit.

KRADAN COCONUT

Nästan en hemlighet, som man inte gärna delar med sig av, är den lilla ön Koh Kradan i Andamansjön. Det är den perfekta plasten och där man kan finna lugn, ro, avslappning och inspiration ifrån havets vackra färger, som skiftar i de vackraste turkosa färger du kan tänka dig, koraller och fiskar i sprakande färger, den gröna mystiska djungeln med kokospalmer. Här har du en fantastiskt plats att skissa på nya mönster till kommande kollektioner. Medan du dricker svalkande kokosvatten ur kokosnötter plockade direkt ifrån palmerna av akrobatiska kokosnötplockare!

RIOJA WINE

Vem älskar inte en riktigt god Rioja?! La Rioja är det mest väl berömda vindistriktet i Spanien, i floden Ebros dal i norr. Utöver ett stort förråd av utsökta viner, erbjuder området ett häpnadsväckande vackert landskap. På kullarna skapas ett vackert mönster av silver och grönt av de gamla trogna olivträden och vinrankorna. Medeltida byar med slott ligger vackert utspridda i området och skapar något av en känsla att man stigit rakt in i sagornas värld. En biltur i La Rioja väcker verkligen det kreativa sinnet.

LONDON RED

Denna starka röda färg är verkligen en symbol för världsmetropolen London. De röda dubbeldäckarna på gatorna, röda brevlådor, för dem som fortfarande förlitar sig på snigelpost (levererade av röda postbilar och cyklar), de ikoniska röda telefonboxarna, som nu förtiden har många kreativa användningsområden och sedan är det självklart det röda, i flaggan Union Jack, som pryder tunnelbaneskyltarna i denna patriotiska stad. Förutom att inspirerar oss med denna fina färg inspirerar även London oss med sin shopping, museum, parker och mat ifrån världens alla hörn. En stad att bli förälskad i varje gång man besöker den!

JAIPUR PINK

Staden Jaipur, Rajasthans huvudstad, är en av Indiens underverk i arkitektur. Jaipur huserar landets mest utsmyckade kungliga palatset, som byggdes och dekorerades för hundratals år sedan. Den romantiska rosa tonen har representerat staden sedan 1876, eftersom det målades rosa för att välkomna drottning Victorias man Prins Albert. Jaipur har sedan dess blivit förknippat med namnet "den rosa staden". De första portarna du passerar är rosa, och när du väl kommit in varierar alla byggnader runt omkring dig i olika toner av rosa, från starkt rosa till lite mer röd brunt rosa. Vi imponerades utav oss själva , när vi lyckades välja ut två rosa nyanser till vår kollektion, Jaipur hade lätt kunnat inspirerat till fler nyanser!

SKANÖR SUNSET

Skanör är vår vackra granne, en liten by i nära anslutning till vårt hem i Falsterbo. Förr i tiden hette det faktiskt "Skanör med Falsterbo", vilket väl var väl så passande med tanke på att de dryga 8.000 invånare som bor här lever så tätt ihop. Belägna på en halvö i den mest sydliga delen av landet, med havet utanför dörren i alla riktningar, har vi glädjen att vara bortskämda med de mest fantastiska solnedgångar. Sommarkvällar avnjuts med fördel på stranden eller i Skanörs hamn, där man gång på gång kan bevittna solen försvinna ner i ett hav av rött, orange, rosa och korall.

STOCKHOLM BLOSSOM

Vår sista stad för färg inspiration är Sveriges vackra huvudstad Stockholm, ofta kallad "Nordens Venedig", eftersom denna underbart vackra stad är utspridd över 14 öar. Det finns så många saker att inspireras av i Stockholm såsom skärgården, arkitekturen, gamla stan, Vasa och Skansen museerna, det kungliga slottet och så mycket mera! Om du har tur nog att besöka staden under våren är ett besök i Kungsträdgården ett måste. Här planterades 1998 sextiotre Japanska körsbärsträd. Varje vår slår dessa underbar träd ut i full blom och folk samlas för att njuta av den första vårvärmen ätande glass. Detta är verkligen en underbart vacker syn!