Våra färger

BERÄTTELSEN Om Våra färger

Om du redan tagit dig en närmare titt på våra färger har du kanske funderat på var dessa namn kommer ifrån, och varför vi valt dessa namn till våra totes? Precis som våra totes berättar en historia så gör även våra färger det.  Våra färger är döpta efter platser som inspirerar oss, och som vi känner representerar oss på och totesen väl. Här kommer små berättelser om varje färg...

CALCUTTA BLACK

Calcutta är inte bara hemmaplan för våran produktion. Det är också en fantastiskt galen, hysterisk, kaotiskt, imponerande stad med ingen like! I Calcutta är det svårt att inte notera smuts och förfall, även fast detta inte har något att göra med att den kallas "den svarta staden". Detta namn kommer bland annat från de många Européer som varit fångar i det "svarta hålet" i Calcutta, men även från gudinnan Kalis svarta finger som föll i Calcutta, när Shiva bar hennes döda kropp. Kali är den mäktiga modersgudinnan inom Hinduismen som har starka kopplingar både till döden och tiden. Hon representerar även den kreativa och feminina kraften, vilket är något som vi tycker passar oss och vad vi står för väldigt bra!

FALSTERBO OCEAN

 Falsterbo är vårt hem! Härliga Falsterbo ligger längs Sveriges sydligaste kust, med långa vita stränder och vackra naturreservat. En plats där havet står i centrum. Under årstiderna ändras färgen på havet från den djupaste kalla blå under vintern, till starkt sprakande turkost på sommaren. Alltid lika vackert oavsett årstid, även om vintrarna är långa! Denna plats som vi kallar hem ger oss oändligt med inspiration och motiverar oss varje dag att ta hand om den underbara värld och miljö vi lever i.

CHEFCHAOUEN BLUE

Chefchaouen är en extraordinär stad i Marocco. Den vackra bergmiljön i kontrast till den gamla staden, målat vackert i blått. En rolig teori till varför staden målades blå är att det sägs att blått håller myggen borta. En annan teori är att judarna introducerade den blåa färgen när de flydde Hitler på 30-talet. En lite soligare teori är att den blåa färgen representerar himmeln och är en påminnelse åt oss att leva ett spirituellt liv. Chefchaouen är inte bara en härlig plats att vandra och ta in miljön, här erbjuds också massa inhemska handverk som är svåra att hitta någon annanstans i Morocco.

HAMNEDA FOREST

Belägen i den djupaste skogsregionen i Småland. Ligger den lilla byn Hamneda. I kontrast med de sydliga kusterna i Skåne, med öppna fält och hav. Erbjuder Småland täta skogar med gamla tallar, råddjur, älgar, vildsvin och oändligt av naturskatter att plocka som bär och svamp och fiskar att fiska i sjöar. En perfekt plats att söka inspiration från den härliga svenska naturen.

LISBON YELLOW

Alla som varit i Portugal och speciellt i Lisbon, har säkert slagits av tanken att det är gult överallt! Du ser vackra byggnader målat i starka gula färger, handgjort kakel i gult och blått som pryder både invändigt och utvändigt. Och kanske mest berömda är de gula spårvagnarna, som syns i hela staden. Missa inte chansen och åka Bica Funicular om du reser dit.

KRADAN COCONUT

Nästan en hemlighet som man gärna inte delar med sig av, är den lilla ön Koh Kradan i Andamansjön. Det är den perfekta plasten och finna lugn, ro, avslappning och inspiration. Med havets vackra färger som skiftar i de vackraste turkosa färger du kan tänka dig, koraller och fiskar i sprakande färger, den gröna mystiska djungeln med kokospalm träd. Har du här en fantastiskt plats att sketcha på nya mönster till kommande kollektioner. Medans du dricker svalkande kokosvatten direkt plockat från träden av akrobatiska palmträdsplockare!

RIOJA WINE

Vem älskar inte en riktigt god Rioja?! La Rioja är det mest väl berömda vindistriktet i Spanien, i Ebro flods dalen i norr. Utöver ett stort förråd av utsökta viner, erbjuder området är häpnadsväckande vackert landskap. På kullarna skapas ett vackert mönster av silver och grönt av de gamla trogna olivträden och vinrankorna. Medeltida byar med slott ligger vackert utspridda i området och skapar något av en känsla att man stigit rakt in i sagorna. En biltur i La Rioja väcker verkligen det kreativa sinnet.

LONDON RED

Denna starka röda färg är verkligen en symbol för världsmetropolen London. De röda dubbeldäckarna på gatorna, röda brevlådor för de som fortfarande förlitar sig på snigelpost (levererade av röda postbilar och cyklar), de ikoniska röda telefonboxarna, som nu förtiden har massa kreativa användningsområden, och sen är det självklart det röda i Union Jack som pryder tunnelbaneskyltarna i denna patriotiska stad. Förutom att inspirerar oss med denna fina färg inspirerar även London oss med sin shopping, museum, parker och mat från världens alla håll och kanter. En stad att bli förälskad i varje gång man besöker den!

JAIPUR PINK

Staden Jaipur, Rajasthans huvudstad, är en av Indiens underverk i arkitektur. Jaipur huserar landets mest utsmyckade kunligapalatser som byggdes och konstruerades för hundratals år sedan. Den romantiska rosa tonen och representerat staden sedan 1876, eftersom det målades rosa för att välkomna drottning Victorias man Prins Albert. Jaipur har sedan des blivit förknippat med "den rosa staden".  De första portarna du passerar är rosa, och när du väl kommit in varierar allt runt om dig i olika toner av rosa, från starkt rosa till lite mer röd brunt rosa. Vi imponerades ytav oss själva att vi lyckades välja ut två rosa nyanser till vår kollektion, Jaipur hade lätt kunnat inspirerat till fler nyanser!

STOCKHOLM BLOSSOM

Vår sista stad för färg inspiration är Sveriges vackra huvudstad Stockholm. Ofta kallat "Nordens Venedig", eftersom denna underbart vackra stad är utspridd över 14 öar. Det finns så många saker att inspireras av i Stockholm så som skärgården, arkitekturen, gamla stan, Vasa och skansens museum, det kungliga slottet och så mycket mera!  Om du har tur nog att besöka staden under våren är ett besök i Kungsträdgården ett måste. För här planterades 1998 sextiotre Japanska körsbärsträd. Varje vår slår dessa underbar träd ut i full blom och folk samlas för att njuta av den första vår värmen ätandes på glassar. Detta är verkligen en underbart vacker syn!

 

Storlekstabell
Totestories Size Chart